You are here:   НАЧАЛО АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ

Брой посещения:  7815

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО  В ИСТАНБУЛ Не минаретата, залезите или гледката от Босфора, а лалетата карат априлските тълпи от хора в Истанбул да тръпнат от задоволство. С едно разцъфнало лале за почти всеки от 15-те милиона жители на града, Истанбул се надява да припомни на света, че именно Турция е родината на това цвете, която сега обичайно се асоциира със сабо, сирене и вятърни мелници. Освен фестивала, посветен на лалето, се организира и фотоизложба на стоте най-красиви лалета на най-оживения площад в града, както и изложба с рисунки на лалета. Кметът Топбаш цели Истанбул да се превърне в град, в който гражданите да се гордеят, че живеят. Лалетата вече карат априлските тълпи от хора в Истанбул да тръпнат от задоволство.

  • Програма
  • Галерия
  • Запитване

Програма

ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО

 

ИСТАНБУЛ - ОДРИН

 

Дати:

27.04 - 30.04.12

 

1-ви ден: Тръгване от София в 22.00 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.
 
2-ри ден: Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (ако е възможно веднага). Кратка почивка.
Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул – Синята джамия ( посещение), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън ) преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над залива "Босфора" - чудо на строителната техника, фото - пауза на хълмът "Йеди тепе" - една от най-високите точки на гр. Истанбул,  българската църква "Св. Стефан" (посещение). Връщане в хотела. По желание вечерна автобусна разходка* /срещу допълнително заплащане/: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафепауза и снимки. Връщане в хотела.Нощувка.
 
3-ти ден: Закуска. В 09.00 ч. По желание разходка с корабче по залива "Босфора"* - новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. По желание * /срещу допълнително заплащане/ посещение на църквата Влахерна, където се е пазела ризата на Света Богородица, донесена от Йерусалим; църквата “Карие”, чиито мозайки и фрески са едни от най-красивите примери за късно византийско изкуство.
По желание посещение на АКВАРИУМ – ТЮРКУАЗОО – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270? панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки. Свободно време. Вечеря* по желание в ресторант с турска шоу-програма. Програмата включва: ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма с изпълнение на песни на всички езици.  Нощувка.
 
4-ти ден: Закуска. В 09.30 ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква "Св. Св. Константин и Елена" и най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.
 
Цена: 185 лв.
 
 
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус; две нощувки с две закуски в хотел 3*; пътни такси; панорамна обиколка на Истанбул с местенекскурзовод; туристическа програма в Одрин; медицинска застраховка; водач от туристическата агенция

 

Цената не включва: входните такси на музеите: "Св. София" - 20 TL; двореца "Топ капъ сарай": II-ри двор + съкровщницата - 20 TL; харема - 10 TL; Разходка с корабче по Босфора - 15 евро; Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти - 10 евро;

Посещение на църквата "Влахерна" и църквата "Карие"  10 евро + входните такси; Посещение на МОЛ "Форум Истанбул" с разглеждане на АКВАРИУМ ТЮРКУАЗО - 5 евро + 20 TL; Куверт за местно заведение - "Гар Мюзик Хол - 28 евро  

 

Доплащане за единична стая - 40 лв.

 

Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена; доплащане: 7 дни преди датата на пътуване

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на пътуване

 

Забележка: Входните такси на музеите се заплащат задължително в турски лири.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на ексурзията: 40 туриста.

Снимки

Изпратете запитване

Информацията предоставена тук ще бъде използвана единствено за да отговорим на Вашите въпроси!


CAPTCHA Image
Reload Image

Въведете кода от снимката :

 

Подобни предложения

ОЩЕ ОТ УИКЕНДНИ ЕКСКУРЗИИ С АВТОБУС

ТОП ПРЕДЛОЖЕНИЯ

НАВИГАЦИЯ