• Вашата  туристическа  агенция

СРЪБСКА НОВА ГОДИНА В НИШ - 2 дни / 1 нощ

 
85 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


СРЪБСКА НОВА ГОДИНА В НИШ + ПИРОТ + ВИНАРНА МАЛЧА

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска / 1 вечеря с жива музика и неограничено количество местни напики

 ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ

 

1 ден: Отпътуване от София в 07:30ч. Пристигане в Пирот. Градът е известен с традиционните си ръчно изтъкани килими от естествени материи и вълна. Сред символите му са крепостта Калето, Пиротският пазар и Музеят на Понишавието - едно интересно кътче, където може да разгледате чорбаджийската къща от филма "Зона Замфирова" и да се потопите в историята и етнографията на района.


Отпътуване за Ниш. Настаняване. Туристическа програма в града: Челе кула, изградена от черепите на въстаниците от Чегарската битка през 1809г; площад Крал Милан; паметникът на Александър Караджорджевич; Чаирската чешма; сградата Бановина, в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазени турски крепости на Балканите - Нишката крепост, разположена край река Нишава и изградена през 1723г върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците я възстановяват наново. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Комплексът е изключително добре реставриран, оригинално са вмъкнати кафенета и ресторанти, без да пречат или развалят руините. Тук можете да изпиете едно кафе сред останките от крепостта. Празнична вечеря с жива музика. Нощувка.

 


2 ден: Късна закуска. Отпътуване за винарска изба Малча. Избата представлява комплекс от няколко различни къщи, построени в различен стил, една от която е била собственост на сръбския владетел от рода Неманичи. Разглеждане на етнографска експозиция. Винарната произвежда и съхранява виното в глинени съдове, както се е правело в античността в Римската империя. Ще имате възможност да си купите вино и сувенири от магазина към винарната. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Дати на пътуване:

13.01.2018 - 14.01.2018 → 85 лв.

 

с ваучер от грабо: https://grabo.bg/dva-dni-v-sarbiia-0kgt3b

• транспорт от София с лицензиран автобус
• 1 нощувка със закуска в хотел Vidikovac или подобен в Ниш
• 1 празнична вечеря с жива музика, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки
• екскурзоводско обслужване по маршрута

• гранични и местни такси - 20лв (задължително доплащане)
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА (задължително доплащане)
   - до 65г. - 4 лв.
   - от 65г. до 70г. - 6 лв.
   - от 70г. до 75г. - 8 лв.
   - от 75г. до 79г. - 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!
• входни такси за посещаваните обекти - 150 динара (около 2лв); Винарна Малча - 3 евро с дегустация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001323