• Вашата  туристическа  агенция

ГРАДОВЕТЕ НА КУСТУРИЦА - ШАРГАНСКА ОСМИЦА И ОЩЕ -2 дни

 
85 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


ГРАДОВЕТЕ НА КУСТУРИЦА:  Дървенград – Каменград – Вишеград – Шарганска осмица


2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

 

1 ден: Отпътуване от София в 6.00 часа от пл. „Ал. Невски” по маршрут София - Ниш - Кралево - Вишеград. Пътят преминава живописно през Овчаро-Кабларската клисура, езерото Междувршие и красивата панорама на планинските ридове Овчар и Каблар.

Пoсещение на "Дървения град" - Мечавник - първият град, построен от Емир Кустурица. Възможност за разходка сред дървените къщички – автентични за този край на Сърбия, както и за Босна, също и по каменни стъпала и уникалната атмосфера, създадена от "Балканския Фелини", както наричат Кустурица. Всяка къща си има своя история, разказана от шарените и стени и резбовани стълбища, а всеки мъничък площад носи името на известни и уважавани от Кустурица личности: Иво Андрич, Диего Марадона, Бранислав Нушич. Разглеждане на църквата, галерията, етно ресторанта и киното. Църквата е строена по подобие на руските църкви и е посветена на Св. Сава. Разстоянието от паркинга на автобуса до Мечавник е около 800 метра по наклон и се изминава пеша.

Отпътуване към Вишеград. Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино. Свободно време. Възможност за вечерна прожекция в киносалона в каменния град. Настаняване в хотел. Нощувка.


2 ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка по Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина". Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО. Свободно време за сутрешно кафе или по желание възможност за разходка с корабче по река Дрина. Отпътуване към България преди обед. Спирка на Шарганската осмица за разходка с влакчето „Чира“ на "Шарганска осмица" - не просто железница, а исторически музей, движещ се по стоманен път. Ретро влакчето разказва историята на сръбската железница по време на романтичната разходка в Мокра Гора, предстaвляваща границата между долините Кремна и Мокра Гора /билетчето за влака не е включено в цената/. Шарганската осмица е най – впечатляващата туристическо – музейна железница в Европа. Отпътуване към София. Пристигане късно вечерта.

Дати на пътуване:

09.09.2017 - 10.09.2017 → 85 лв. - през ГРАБО https://grabo.bg/bosna-i-hertzegovina-0vsb36m

28.10.2017 - 29.10.2017 → 94 лв.

• 1 нощувка, 1 закуска в хотел **/*** във Вишеград
• транспорт с лицензиран автобус
• екскурзоводско обслужване
• посещение на Каменград

• пътни такси – 20 лв. – заплащат се при сключване на договора
• входни такси на посещаваните обекти: Дървенград – 250 динара; „Шарганска осмица“ – 600 динара за възрастни, 300 динара за деца от 6 г. – 14 г.
• доплащане за единична стая – 30 лв.
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА - заплащат се при сключване на договора
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване

Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за турзма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104