• Вашата  туристическа  агенция

КРЕПОСТ БАБА ВИДА - ВИДИН - ПЕЩЕРА "ВЕНЕЦА" - 1 ден

 
41 лв.
1 ден
Автобусна екскурзия


КРЕПОСТ "БАБА ВИДА" - ВИДИН - ПЕЩЕРА ВЕНЕЦА

 

   Тръгване 07:00 ч. от София, площад „Св. Александър Невски“. Отпътуване към пещера Венеца - най-новоблагоустроената пещера у нас и смятана за най-красива в областта. Подземните коридори са с дължина 200 метра, в които са разположени 5 зали. Денивелацията й е 26 метра. Вътре могат да се видят красиви сталактити и сталагмити, причудливи образи от ледени кристали. Образуванията са цветни и учените обясняват формирането им с липсата на кислород, при което водата кристализира, а различните цветове се получават от разнообразния състав на скалите.


Забележка: в пещерата задължително се влиза с каски (дават се на място), поради стеснението и ниския таван по част от маршрута. Маршрутът не е подходящ за хора с клаустрофобия, проблеми с опорно-двигателния апарат и др. Температурата е 9.6 градуса. Пещерата може да бъде посетена едновременно от максимално 15 души. Поради това влизането се осъществява на 2 или 3 пъти в зависимост от големината на групата. Продължителността на едно посещение е около 40 мин.


   Отпътуване към Видин. Посещение на крепостта „Баба Вида”, разположена на големия завой на река Дунав. Свързана е с легендата за трите сестри – Вида, Кула и Гъмза. През 14 в. тя е столица на Видинското царство и седалище на последния български средновековен владетел Иван Срацимир. От кулите на крепостта се открива панорамна гледка към Дунава, а в част от вътрешните помещения може да се разгледа временна музейна експозиция. „Баба Вида“ единствената изцяло запазена средновековна крепост в България. Разходка във Видин, по време на която се разглеждат отвън: синагогата - втора по големина в България след софийската; турската поща - единствената изцяло запазена стара поща у нас; джамията на Осман Пазвантоглу, славеща се украсата на минарето си, и мавзолеят на първия български екзарх-Антим I. Пътят минава през крайдунавския парк и продължава към катедралния храм „Свети Димитър“ - втори по големина в България. Свободно време. Отпътуване към София. Пристигане вечерта.

Дати на пътуване:

13.08.2017 → 41 лв.

01.10.2017 → 41 лв.

• транспорт с лицензиран автобус
• посещение на Видин
• екскурзоводско обслужване

• входни такси на посещаваните обекти
• разходи от личен характер

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуванe


Необходими документи: Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104