• Вашата  туристическа  агенция

НИШ - ВИНАРНА МАЛЧА - НИШКА БАНЯ - ПИРОТ - - 1 нощ.

 
99 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


НИШ - ВИНАРНА "МАЛЧА" - НИШКА БАНЯ - ПИРОТ

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска / 1 вечеря с жива музика

 

1 ден: Отпътуване от София – пл. „Александър Невски“ в 7.30 ч. Пристигане в гр. Пирот. Известен е с традиционните си ръчно изтъкани килими от естествени материи и вълна. Едни от символите на града са крепостта Калето, пиротския пазар и музея на Понишавието (едно интересно кътче, където може да се разгледате чорбаджийската къща от филма Зона Замфирова и да се потопите в историята и етнографията на района). Свободно време.

Отпътуване за Ниш. Настаняване в хотела. Туристическа програма в града: „Челе Кула” (изградена от черепите на въстаниците от Чегарската битка през 1809г.); площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, сградата „Бановина” в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите – Нишката крепост, разположена край река Нишава, изградена през 1723г. върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците наново я възстановяват. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта (арселана, джамията, Пашин конак) днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Комплексът е изключително добре реставриран, оригинално са вмъкнати кафенета и ресторанти без да пречат или развалят руините. Тук можете да изпиете едно кафе в крепостта. Свободно време. Вечеря с жива музика и много танци. Нощувка.


2 ден: Закуска. Свободно време за посещение на търговските центрове или да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджииското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия.

По желание посещение на един от най-добре запазените нацистки концлагери в Европа /без включена входна такса/. Объркващо наричан лагер на Червения кръст, в него по време на германската окупация на Сърбия през 1941-1945 г. са задържани близо 30000 сърби, роми, евреи и партизани. От това място е осъществено най-голямото бягство от концлагер в историята.

Отпътуване за СПА курорта Нишка баня, известен с минералната вода и минералната кал.
Свободно време за кафе и отпътуване за винарска изба „Малча” /без включена входна такса/. Избата представлява комплекс от няколко различни къщи, построени в различен стил, една от която е била собственост на сръбския владетел от рода Неманичи. Разглеждане на етнографска експозиция. Винарната произвежда и съхранява виното в глинени съдове, както се е правело в античността в Римската империя. Ще имате възможност да си купите вино и сувенири от магазина към винарната.
Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Дати на пътуване:

02.09.2017 - 03.09.2017 → 99 лв.

11.11.2017 - 12.11.2017 → 99 лв.

24.12.2017 - 25.12.2017 → 99 лв.

• транспорт с лицензиран автобус
• екскурзоводско обслужване по маршрута
• 1 нощувка с 1 закуска в хотел в Ниш
• 1 вечеря с жива музика

• Гранични, пътни и местни таски – 20 лв. (заплащат се при сключване на договора)
• входните такси на посещаваните обекти
• доплащане за единична стая – 30 лв.
• Задължително доплащане на медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104