• Вашата  туристическа  агенция

ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ЗАГРЕБ - ПОСТОЙНА ЯМА - ЛЮБЛЯНА И ОЩЕ - 2 нощ.

 
263 лв.
4 дни / 2 нощи
Автобусна екскурзия


ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ЗАГРЕБ - ПЕЩЕРАТА "ПОСТОЙНА ЯМА" - ЛЮБЛЯНА - ЗАМЪКА "ПРЕДЯМА"

"Зеленото късче на Европа"

4 дни / 2 нощувки / 2 закуски

 

1 ден: Отпътуване в 05:00 ч. от София, пл. Ал. Невски. Туристическа програма в столицата на Словения - Любляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие - драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.


2 ден: Закуска. Отпътуване и посещение на пещерата Постойна - тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света - 5.3 километра. Ето защо още през 1872г в пещерата е пуснато първото туристическо влакче. То се движело по специално положени релси като първоначално било бутано от самите гидове. В началото на 20 век вече било задвижвано от парен локомотив, а през 1945 година, парният локомотив е заменен с електрически. Пещерата е електрифицирана още преди Любляна - тогава столица на австро-унгарското херцогство Карниола. От откриването й до днес Постойна Яма е посетена от над 30млн туристи. В Постойна живее ендемитът пещерен протей, по известен като "човешка риба", който е най-голямото пещерно земноводно в света.
Посещение на Замъка Предяма - уникална крепост, издълбана в скала и седалище на Рицар Еразем Луегер - собственик на замъка през 15-ти век, известен като разбойник - барон. Отпътуване за Загреб. Вечерна разходка в град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Разглежда се централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата "Св. Марк", Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Настаняване в хотел в района. Нощувка.


3 ден: Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватия. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000ха, от които 217ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е Прошанското езеро (639 метра), а най-ниско е Новаковица брод (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките Бьела и Црна риека, които се събират в един ръкав южно от Прошанско езеро. Отпътуване за България.


4 ден: Връщане в София рано сутринта.

 

Дати на пътуване:

14.04.2017 - 17.04.2017 → 263 лв.

22.06.2017 - 25.06.2017 → 263 лв.

• транспорт с лицензиран автобус
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Любляна
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб
• туристическата програма в Любляна, Постойна, Замъка Предяма, Загреб и Плитвички езера
• екскурзоводско обслужване

• пътни такси - 20 евро (заплаща се при сключване на договора)
• сити такса - 2.50 евро (заплаща се при сключване на договора)
• медицинска застраховка - 10лв за туристи до 64.99г; за туристи над 65г - 20лв
• входна такса за Плитвички езера - 110 куни (около 29лв) за възрастни, 80 куни (около 21лв) за студенти
55 куни (около 14лв) за деца от 7 до 17.99г, за деца до 6.99г - безплатно
• входна такса за пещерата Постойна и замъка Предяма (комбиниран билет) – 28 евро
• разходи от личен характер

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104