• Вашата  туристическа  агенция

ОСТРОВ САНТОРИНИ - ПЕРЛАТА НА ГЪРЦИЯ - 4 нощ.

 
470 лв.
6 дни / 4 нощи
Автобусна екскурзия


ОСТРОВ САНТОРИНИ - ВУЛКАНА НА ОСТРОВ НЕА КАМЕНИ - АТИНА

6 дни / 4 нощувки / 4 закуски

 

1 ден: Отпътуване от София площад "Ал. Невски" в 06.30 ч. по маршрут София - Атина. Вечерта пристигане в Атина. Нощувка.


2 ден: Закуска в пакет. Отпътуване от Пирея за Санторини с ферибот. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.


3 ден: Закуска. Свободно време за плаж или по желание обиколка на острова (срещу допълнително заплащане). Посещение на Червеният плаж – един от най-живописните плажове на острова. Той получава огнения си цвят благодарение на богатите на желязо седиментни скали, извисяващи се високо над плажната ивица, както и заради червения пясък. Без съмнение, това е забележително място, което си струва да се види. Следва селището Пиргос - друго забележително селце, разположено във вътрешността на острова. То впечатлява със своите амфитеатрално разположени разкошни стари къщи по склона на планината Пророк Илия, останките от венециански замък, няколко византийски църкви и живописни тесни улички. Отпътуване за градчето Ойя, разположен на най-високата точка на острова. Тук ще може да се полюбувате на къщичките с бели варосани стени, потопени във вулканичната скала и техните сини куполи, издигащи се над истинската красота на зашеметяващия червено-кафяв залив Амоди. От градчето се открива великолепна панорамна гледка към вулкана, о-в Тиразия и останалата част от Санторини. Привечер мястото придобива приказна сила поради вълшебната красота на своите вълшебни, пурпурни залези, които се считат за едни от най-красивите в света. Връщане в хотела. По желание вечеря. Нощувка.


4 ден: Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане) до вулкана на остров Неа Камени с посещение на остров Палеа Камени, където имате възможност да се изкъпете в горещите минералните бани, и остров Тирасия, кръстен на дъщерята на крал Тира, след като той й го подарил и й построил замък край градчето Корфос. Връщане в хотела. По желание вечеря. Нощувка.


5 ден: Закуска. Свободно време. Отпътуване за Пирея в 23.30ч. с ферибот. Нощно пътуване на ферибота - настаняването е на дек (пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и пр.). Предлагаме възможност за доплащане на каюта: четворна (23 евро на човек) или двойна (29 евро на човек).


6 ден: Свободно време в центъра на Атина с възможност за разглеждане на Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 в. пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Президентският дворец; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола. Отпътуване за България. Пристигане в София на площад "Ал. Невски" късно вечерта.

 

Дати на пътуване:

09.05.2017 - 14.05.2017 → 470 лв.

13.06.2017 - 18.06.2017 → 470 лв.

• Транспорт с лицензиран автобус
• Фериботни такси
• 3 нощувки в двойна стандартна стая, със закуски в хотел 3* на о.Санторини
• 1 нощувки в двойна стандартна стая, със закуски в хотел 3* в Атина
• Фериботни билети

• Екскурзия - обиколка на остров Санторини - 15 евро (при минимален брой 20 души)
• Екскурзия до вулкана на остров Неа Камени - 30 евро (при минимален брой 20 души)
• Доплащане за три вечери на Санторини в таверна с 3 степенно меню - 12 евро (при минимален брой 20 души)
• дегустация на вино по време на посещение на традиционна винарна на острова
• доплащане за единично настаняване - 100лв
• доплащания на услуги в хотелите - ползване на климатик и други
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65 г. – 10 лв.
   - от 65 г. до 74 г. – 15 лв.
   - от 75 г. до 79 г. – 20 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!
• Входни такси за посещаваните обекти
   - входна такса за музея Акротири - 5 евро
   - входна такса за Акропола - 12 евро


ДОПЛАЩАНИЯ:
• Каюта във ферибота по маршрута Санторини-Атина – 29 евро на човек в двойна и 23 евро на човек в четворна каюта. Заявяват се при записване и при наличие на свободни места


ОТСТЪПКИ:
• Дете до 12г. в двойна стая с двама възрастни - заплащане 420 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104