• Вашата  туристическа  агенция

САРАЕВО - МОСТАР - БОСНЕНСКИ ПИРАМИДИ И ОЩЕ - 2 нощ.

 
168 лв.
4 дни / 2 нощи
Автобусна екскурзия


БОСНЕНСКИ ПИРАМИДИ - САРАЕВО - МОСТАР - МЕДЖУГОРИЕ - ДЪРВЕНГРАД

4 дни / 2 нощувки / 2 закуски

 

1 ден: Отпътуване от пл. „Ал. Невски”, София в 22:00 ч.


2 ден: Пристигане и посещение на Босненските пирамиди във Високо. За разкопките, разучаването и съхранението на пирамидата са наети археолози и хиляди доброволци от цял свят. Те са прокопали подземните тунели (лабиринти) в така наречените от Османагич ”древни пясъчници”, направени от човешка ръка. Според изследванията пирамидата е на поне 25000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха. Изкачване около 200 - 300 м. и влизане в подземните тунели. Около 550 м. от тунелите са отворени за посетители. Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от непознати пиезокристали, които преработват енергиите в полезни трептения. Той е поставен точно където се пресичат две огромни и силни реки, доказани с апаратура. Тяхното мощно течение и особено срещата им, поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в полезни вибрации. Отпътуване за Сараево. Настаняване в хотел. Туристическа програма в Сараево - градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Посещение на Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време в Сараево. Вечеря / по желание срещу допълнително заплащане/. Нощувка.


3 ден: Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане/ еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие. тпътуване за град Мостар – един от най-старите градове в Босна и Херцеговина, разпрострял се живописно на двата бряга на река Неретва. Разходка в Мостар – Стари мост изграден през 16 век, който е под закрилата на ЮНЕСКО ; Джамията Карагьоз бей, изградена също през 16 век; чаршията около моста, часовниковата кула и др. Свободно време за разходка. Отпътуване за Меджугорие - най-големият духовен център в цяла Босна там Пресветата Богородица се явява на шест деца, стават удивителни неща, чудодейни изцеления, децата предсказват бъдещето, разказват на хората за починалите им близки - кой каква съдба има след смъртта, и още - Богородица им открила някакви тайни, знаци, които скоро всички ще видят и това ще бъде предверието на края на света.... Градът е посещаван от милиони поклонници всяка година. Връщане в Сараево. Вечеря / по желание срещу допълнително заплащане/. Нощувка.


4 ден: Закуска. Отпътуване за София. Посещение на Дървенград, етно-селото, построено от режисьора Емир Костурица на хълма Мечавник, до границата между Босна и Херцеговина и Сърбия. Състои се от 35 дървени къщи, една от които е къщата на режисьора. Има църква „Св. Сава”, кино, което се нарича „Ъндърграунд”, библиотека „Иво Андрич”, магазин за еко-продукти. Пристигане в София късно вечерта.

Дати на пътуване:

05.05.2017 - 08.05.2017 → 168 лв.

15.06.2017 - 18.06.2017 → 168 лв.

• 2 нощувки с 2 закуски в хотел 2* / 3* в Сараево
• транспорт с лицензиран автобус
• Посещение на Дървенград
• Пешеходен тур в Сараево
• Посещение на Босненски пирамиди (без включена входна такса)
• водач от фирмата организатор

• пътни такси – 20 лв. – заплащат се при сключване на договора
• входни такси и билети за забележителности (входни такси и билети за забележителности (музея при Босненските пирамиди - 2 босненски марки (или 1 евро), тунелите при Босненските пирамиди - 10 босненски марки (или 5 евро, тура в тунелите е на босненски език)
• Екскурзия до Меджугорие и Мостар (при минимум 20 записани): 15 евро
• Доплащане за настаняване в единична стая: 60 лв.
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА - заплаща се задължително при сключване на договора
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Нeобходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

С ваучер: https://grabo.bg/bosna-i-hertzegovina-0htf5zg


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104