• Вашата  туристическа  агенция

ВЕНЕЦИЯ - ВЕРОНА - ПАДУА - ОСТРОВ МУРАНО - 5 дни / 2 нощ.

 
264 лв.
5 дни / 2 нощи
Автобусна екскурзия


ВЕНЕЦИЯ - ОСТРОВ МУРАНО - ВЕРОНА - ПАДУА

5 дни / 2 нощувки / 2 закуски

 

1 ден: Отпътуване от София в 15.00 ч. (пл. „Александър Невски“) по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Лидо ди Йезоло. Нощен преход.


2 ден: Около обяд пристигане в красивия Адриатически курорт „Лидо ди Йезоло”, разположен на венецианската лагуна. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка из курорта. Нощувка.


3 ден: Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане - 45 лева/ еднодневна екскурзия до Верона и Падуа. Туристическа програма във Верона - градът на Ромео и Жулиета: площад Бра, Арена ди Верона, къщата на Жулиета, площад дел Ербе с фонтана “Мадона ди Верона”, площад Синьори. Свободно време в града. След обяд отпътуване за Падуа. Разглеждане на централната градска част: площад Прато делла Вале с уникалните скулптурни композиции, базиликата Сан Антонио и Света Джустина. Свободно време. Вечерта връщане в Лидо ди Йезело. Нощувка.


4 ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до Венеция и о-в Мурано с корабче (не е включена цената на билета за корабчето - 25 евро). Първо ще посетим о-в Мурано - известен още като "острова на стъклото". Ще имате възможност да видите как се прави прочутото венецианско стъкло в местна работилница за изработване на стъкло. Продължаваме за Венеция с туристическа програма на града: пл. “Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св.Марко - покровител на града, Двореца на Дожите /отвън/, моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, разходка по тесните улички с пъстри сувинирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. По желание може да се разходим с гондола из плетеницата от малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време за разглеждане на многобройните музеи, галерии, църкви или да се разходите из малките кокетни улички и да изпиете чаша италианско капучино. Около 17.00ч. отпътуване обратно към пристанището Пунта Сабиони, откъдето продължаваме за България. Нощен преход.


5 ден: Пристигане в София следобяд.

Дати на пътуване:

13.04.2017 - 17.04.2017 → 264 лв.

• транспорт с лицензиран автобус
• 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3* в Лидо ди Йезоло
• Екскурзоводско обслужване

• Задължително доплащане на медицинска застраховка с покритие 2 000 евро на ЗК Уника
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв..
   - от 70г. до 75г. – 8 лв..
   - от 75г. до 79г. – 12 лв..
   - Лица над 79 г не се застраховат!
• корабчето до Венеция и остров Мурано – 50 лв.
• еднодневна екскурзия до Верона и Падуа – 45 лв. /при минимум 20 туриста/
• входни такси за посещаваните обекти: комбиниран билет за Двореца на Дожите и музеите на площад “Сан Марко” – 14 евро; Арена ди Верона - 6 евро; къщата на Жулиета - 4 евро
• доплащане за единична стая – 50 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104