• Вашата  туристическа  агенция

РОДОПСКА ТЕСНОЛИНЕЙКА ВЕЛИНГРАД - РАЗЛОГ - 1 ден

 
30 лв.
1 ден
Автобусна екскурзия


   Отпътуване в 07:00 ч. от пл. „Ал. Невски”. Пристигане във Велинград - СПА - столицата на Балканите благодарение на топлите си минерални извори. Кратка почивка. Придвижване към жп гарата на Велинград. Пътуване с теснолинейката или както е известна още - алпийската железница на Балканите. Оттук започва най-романтичното пътешествие сред дебрите на Родопа планина. В продължение на около три часа ще имате възможността да се наслаждавате на чудноватите планински гледки, които пленяват всеки пътешественик.  Цялото трасе на теснолинейката започва от град Септември и свършва при град Добринище. Дълго е 125 км и свързва най-западната част на Горно-тракийската низина с Родопа, Рила и Пирин. Слизане на гара Разлог. Свободно време. По желание посещение на Историческият музей уреден в Парапуновата къща, където се съхраняват две невероятни пластични изображения на Календара на българите - Слънчевият и Лунният цикъл. В музея е представен живота на хората от тази област по време на Възраждането. Кратък престой и качване в автобуса. Отпътуване към София. Пристигане вечерта.

Дати на пътуване:

23.07.2017 → 30 лв.

13.08.2017 → 30 лв.

15.10.2017 → 30 лв.

19.11.2017 → 30 лв.

• Транспорт с лицензиран автобус
• Екскурзоводско обслужване

• Входни такси на посещаваните обекти
• Билета за теснолинейката - около 4 лв.
• Лични разходи

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104