• Вашата  туристическа  агенция

ВРАЦА - ПЕЩЕРА ЛЕДЕНИКА - ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР

 
27 лв.
1 ден
Автобусна екскурзия


ВРАЦА - ПЕЩЕРА "ЛЕДЕНИКА" - ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР

1 ден

 

   Отпътуване в 07:30 от пл. „Ал. Невски”. Пристигане в град Враца. Градът води началото си от богато тракийско селище. Първите следи датират от новокаменната ера, а първите заселници в околността са от тракийското племе трибали. Враца носи името си от красивия скален пролом „Вратцата”, отвесните скали на който  са най-високите на Балканския полуостров. Свободно време за посещение на Регионалния исторически музей с Художествена галерия, Етнографско – възрожденски комплекс „Св. Софроний Врачански”.  Отпътуване за пещерата „Леденика” - отворила врати за посетители през 1961 г., а през 2005 г. инфраструктурата й е изцяло обновена. В нея живеят 53 животински вида, сред които и насекомото Светломразец, което се е адаптирало толкова добре към тъмнината, че ако излезе на светлина, умира. Името си Леденика носи от ледените сталагмити, сталактити и сталактони, които се образуват през зимата в началото близо до входа. В пещерата има малко, немного дълбоко синтрово езеро, което според едно поверие изпълнява желанието на всеки, който потопи ръката си в него. Отпътуване за Черепишкия манастир. Възникването на манастира е свързано с историята на средновековния "Коритен град" съществувал в близката местност "Ритлите". Според легендата манастира е получил името си от белеещите се кости на загиналите войни, останали след битката на цар Иван Шишман с османските нашественици, състояла се в района. През 1798-1799г. в Черепишкия манастир намира убежище св. Софроний Врачански. Отпътуване за София. Пристигане на площад Александър Невски вечерта.

Дати на пътуване:

27.08.2017 → 27 лв.

08.10.2017 → 27 лв.

• транспорт с лицензиран автобус
• екскурзоводско обслужване

• входни такси на посещаваните обекти
• лични разходи

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.


Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104