• Вашата  туристическа  агенция

БИРЕН ФЕСТ В БЕЛГРАД - /НОВИ САД И ОЩЕ/ - 2 дни

 
84 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


БЕЛГРАД - най - големият Бирен фест в Източна Европа + НОВИ САД /столицата на област Войводина/ - СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ /духовното сърце на Сърбия/

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

 

1 ден: Отпътуване от София в 06:30 часа от пл. “Александър Невски”. Пристигане в Белград около обяд. Панорамна обиколка на града – Църквата „Св.Сава” – най - големият източноправославен храм на Балканите, изградена в чест на Свети Сава, който играе важна роля в сръбската история (сградата се намира върху платото Вракар, където според поверието Синан Паша е изгорил тленните останки на Свети Сава през 1595 г.), Скупщината на Белград /Парламента/, Конака на княгиня Любица, Патриаршията, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, Стадион Црвена звезда, побиращ над 100 000 зрители, наричат го „Сръбска Маракана”; Улица „Княз Михайло“ – най – известната и оживена улица в града; крепостта Калемегдан - основана между 13 в. и 19 в., като всеки от завоевателите на града построява отделните части. Свободно време за разходка в центъра на града. Настаняване в хотела. Свободно време. Трансфер до парк „Ушче“ където се провежда Бирения фестивал. БЕЗПЛАТЕН ВХОД. Той е най – големият в Източна Европа. Ще може да опитате над 30 различни вида бири. Многобройната публика ще има възможност да присъства на концертите на много групи и изпълнители. /връщането в хотела става късно през нощта/. Връщане в хотела. Нощувка.


2 ден: Закуска. По желание екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци /срещу допълнително заплащане/. Пешеходна разходка в Нови Сад – столицата на област Войводина: Петроварадинската крепост, Голямата католическа катедрала на Дева Мария с подчертано готическа архитектура, православната църква Свети Георги, синагогата, старият замък и др. Нови Сад е вторият по големина град в Сърбия, наричан още „Градът на падащите мостове“. В града се усеща унгарското влияние, особено в устройството и общия изглед. Отпътуване за Сремски Карловци – духовното сърце на Сърбия. В бароковата сърцевина на градчето са разположени сгради с неоценимо значение за сръбската история и култура. Туристическа обиколка - Резиденцията на патриарха от 19-и век. В това седалище на Сремската епархия се намира и музеят на сръбската православна църква. Православната катедрала „Свети Николай“, римокатолическата църква „Света Троица“ , Фонтанът „Четирите лъва“ от 1799 г. Връщане в Белград. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на пл. „Александър Невски”.

Дати на пътуване:

19.08.2017 - 20.08.2017 → 84 лв. - през ГРАБО https://grabo.bg/dni-v-belgrad-0r7h4g

• Транспорт с лицензиран автобус
• Екскурзоводско обслужване
• 1 нощувка с закуска в хотел **/***
• Посещение на църквата „Св. Сава”
• Посещение на крепостта „Калемегдан”
• Панорамна обиколка на Белград
• Посещение на Бирфеста

• Гранични, пътни и местни такси – 20 лв. / заплащат се задължително при сключване на договора/
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКA
   - за лица до 65 год. - 4 лв ;
   - за лица от 65 г. до 69 г. – 6 лв.;
   - за лица от 70 г. до 74 г. – 8 лв.;
   - за лица от 75 г. до 79 г. – 12 лв.;
   - лица над 79 г. не се застраховат;
   / заплащат се задължително при сключване на договора/
• Входни такси на обекти посещавани по желание
• Доплащане за единична стая – 30 лв
• Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – 15 евро

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 10 дни преди отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104