• Вашата  туристическа  агенция

ПИРОТ - ТЕМСКИ МАНАСТИР И ОЩЕ - 2 дни

 
105 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


ПИРОТ -ТЕМСКИ МАНАСТИР - СУКОВСКИ МАНАСТИР - ДИМИТРОВГРАД

2 дни / 1 закуска / 1 вечеря с жива музика

 

1 ден: Отпътуване от пл. „Александър Невски” в 7.30 ч. по маршрут София - Пирот. Пристигане в гр. Пирот. Известен е с традиционните си ръчно изтъкани килими от естествени материи и вълна. Едни от символите на града са крепостта Калето, пиротския пазар и музея на Понишавието (едно интересно кътче, където може да се разгледате чорбаджийската къща от филма Зона Замфирова и да се потопите в историята и етнографията на района). Посещение на центъра на града със старата крепост “Калето” датираща от XIV век, която е известна още с името "Момчилов град", средновековен замък с много близка архитектура до крепостта Баба Вида, който местната легенда свързва с българския войвода Момчил юнак, станал по-късно независим български владетел в Беломорието и Родопите. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря с жива музика и много танци. Нощувка.


2 ден: Закуска. Отпътуване за Темски манастир „Свети Георги“ - женски православен манастир, в Източна Сърбия. Манастирът е част от Нишката епархия и е разположен е на левия бряг на река Темщица, край село Темска. Посещение на манастира. Отпътуване за Суковски манастир, където се съхраняват известните с целебната си сила чудотворни мощи (черепа) на пастира Вельо. Само тук може да се види фреската на Св. Богоридица - Утешителка, изобразена с ангелски крила. Заедно с обичайните канонични образи присъства лика на дявола, а св. Христофор е нарисуван като песоглав (кинокефал) светец. Отпътуване за Димитровград (Цариброд). Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София на пл. „Александър Невски” привечер.

Дати на пътуване:

30.09.2017 - 01.10.2017 → 105 лв.

18.11.2017 - 19.11.2017 → 105 лв.

02.12.2017 - 03.12.2017 → 105 лв.

16.12.2017 - 17.12.2017 → 105 лв.

• транспорт с лицензиран автобус
• 1 нощувка с 1 закуска в хотел в Пирот
• 1 вечеря с жива музика
• екскурзоводско обслужване по маршрута

• Гранични, пътни и местни такси – 10 лв. / заплащат се задължително при сключване на договора /
• Задължително доплащане на медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!
• входните такси на посещаваните обекти – 150 динара
• доплащане за единична стая – 30 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104