• Вашата  туристическа  агенция

ГЪМЗИГРАД - ЛЕПЕНСКИ ВИР - НАЦ. ПАРК "ДЖЕРДАП" И ОЩЕ - 2 дни

 
110 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


ГЪМЗИГРАД – ФЕЛИКС РОМУЛИАНА – РАЙКОВА ПЕЩЕРА – ДОЛНИ МИЛАНОВАЦ – ЛЕПЕНСКИ ВИР – НАЦИОНАЛЕН ПАРК „ДЖЕРДАП” (ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА)

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска / 1 вечеря

 

1 ден: Отпътуване от София в 7:30 ч., от пл. „Ал. Невски” по маршрут София – Калотина – Гъмзиград. Пристигане в Гъмзиград - късноримски археологичен комплекс в Тимошко, Източна Сърбия. На територията на комплекса се намират останките от античния град Феликс Ромулиана (лат. Felix Romuliana). Разглеждане на крепостта, обявена за част от световното културно наследство под защитата на ЮНЕСКО. Отпътуване към гр. Майданпек. Посещение на Райкова пещера, разположена на 3 км от Майданпек при извора на река Мали Пек. Райкова пещера е най-важната и уникална находка в Балканите заради спелеоложките си особености, качеството и вида на пещерните съкровища (снежно бели, искрящи и коралови) и климатичните характеристики. Пещерата има постоянна температура от 8°C и влажност на въздуха от 100%. Отпътуване към Долни Милановац. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


2 ден: Закуска. Отпътуване за музея под открито небе Лепенски Вир – в него може да видите уникални селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Днес той е единствения музей в света от времето на неолита (6500 години преди новата ера). Отпътуване за национален парк „ Джердап“ (Железни Врата) – пролом на река Дунав, който представлява най-голямата речна клисура в Европа. Намира се на границата между Румъния и Сърбия. Посещение на ВЕЦ Джердап, разглеждане на машинната зала (за вход в обекта задължително се изисква копие от лична карта). Отпътуване за София. Пристигане в София късно вечерта.

Дати на пътуване:

02.09.2017 - 03.09.2017 → 110 лв.

• 1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря с жива музика в хотел 2*/3*
• Транспорт с лицензиран автобус
• Посещение на ВЕЦ „Джердап“ (изисква се копие на лична карта);/без вкл. входна такса/
• Посещение на Райкова пещера /без вкл. входна такса/
• Посещение на Гъмзиград /без вкл. входна такса/
• Екскурзоводско обслужване

• пътни, магистрални и местни такси – 20 лв. /задължително доплащане/
• входни такси и билети за забележителности
   - Железни врата – 300 динара – изисква се лична карта при влизане
   - Феликс Ромулина - 400 динара
   - музей Лепенски вир – 350 динара
   - Райкова пещера – 150 динара
• доплащане за единична стая - 20 лв.
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА - /заплаща се задължително при сключване на договора/
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Важно:
• Входните такси за музеите задължително се заплащат в сръбски динари.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


ВАЖНО:
• Нужно е туристите да си носят копие от лична карта за влизане във водно електрическата централа "Джердап".
• Беседите, провеждани от местните екскурзоводи в туристическите обекти са на сръбски език.

 

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104