• Вашата  туристическа  агенция

КРАЛЕВО - МАНАСТИР ЖИЧА И ОЩЕ - КРАСОТАТА НА ЛАЗАРИЦА - 2 дни

 
115 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


КРАЛЕВО - МАНАСТИР "ЖИЧА" - МАНАСТИР "СТУДЕНИЦА" - КРУШЕВАЦ 

"Красотата на Лазарица"

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

 

1 ден: Отпътуване от София от пл. „Ал. Невски” в 06:30 ч. Пристигане в манастира „Студеница” – някогашното политическо, културно и духовно средище на средновековна Сърбия; включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Запазена е камбанарията на манастира, както и красивата църква, изградена през дванадесети век. Неговите църкви „Света Богородица” и „Царската църква” са изградени от бял мрамор и подслоняват безценни сбирки с византийска живопис от 13 и 14 век. Отпътуване за град Кральево.

Пристигане в град Кральево – любимата долина на кралете. Настаняване в хотела. Разходка в централната част на града, наричан кралският град на Сърбия, заради коронациите на седем сръбски крале. Един от малкото градове от началото на 19 век с подобен градоустройствен план, изграден площад с улици, които образуват прав ъгъл при отделянето си от площада. Града се смята за шедьовър на сръбската урбанистика. Интерес в Кралево представляват: уникалните и майсторски филигранни сребърни бижута, прочутият кралевски мискет, добре оформения градски площад и градския плаж на Кралево, разположен на река Ибър. Може да посетите църквата „Успение на Пресвета Богородица“ построена от Милош Обренович. Свободно време. Нощувка.

 

2 ден: Закуска. Отпътуване за кралския манастир "Възнесение Господне" в Жича - една от най-големите сръбски светини, в която през 1217 г. е коронясан Стефан Пъровенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава. От някогашната сграда днес са запазени църквата „Св.Спас” и малката църква „Св.Петър и Павел”, докато останалите сгради са сравнително нови. Ако Кральево е кралски град, Жича е кралски храм. Има нещо много успокояващо в тази 800-годишна обител, в яркочервената й катедрална църква, в историите за пищни коронации на крале.

Отпътуване за град Крушевац. Отпътуване за град Крушевац, основан през 1371 г. средновековна столица и град с богати традиции в средна Сърбия. Има много легенди за името на града. Разглеждане на парк Лазарев град с крепостта, църквата „Лазарица“ се смята за шедьовър в сръбската църковна архитектура, паметникът на княз Лазар. Близо до църквата се намира полуразрушената, но все още внушителна наблюдателна кула висока 15 метра. Кафаните, малките сладкарници и магазини са местата, в които можете да усетите гостоприемството, да опитате някой сръбски деликатес или да се насладите на китния сръбски град. Отпътуване за България. Пристигане в София на площад „Александър Невски” привечер.

Дати на пътуване:

30.09.2017 - 01.10.2017 → 115 лв. - през ГРАБО https://grabo.bg/dni-v-sarbiia-0g2nw4

• 1 нощувка, 1 закуска в хотел *** в Кральево
• транспорт с лицензиран автобус
• водач от фирмата организатор
• посещение на крепостта Лазарев град в Крушевац

• гранични, пътни и местни такси – 20 лв. /заплащат се при сключване на договора/
• входни такси и билети за забележителности
• доплащане за единична стая – 30 лв.
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА - /заплаща се при сключване на договора/
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104