• Вашата  туристическа  агенция

КОЛЕДА В БЕЛГРАД - 2 нощ. /НОВИ САД и още

 
135 лв.
3 дни / 2 нощи
Автобусна екскурзия


БЕЛГРАД - "Сърцето на Балканите" + 

НОВИ САД /столицата на област Войводина/ - СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ /духовното сърце на Сърбия/ - 57-ия Белградски новогодишен фестивал

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

 

1 ден: Отпътуване от пл. „Александър Невски“ в 07:30 ч. Пристигане в Белград около обяд. Панорамна обиколка на града – Църквата „Св.Сава” – най - големият източноправославен храм на Балканите, изграден в чест на Свети Сава, който играе важна роля в сръбската история (сградата се намира върху платото Вракар, където според поверието Синан Паша е изгорил тленните останки на Свети Сава през 1595 г.), Скупщината на Белград /Парламента/, Конака на княгиня Любица, Патриаршията, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, Стадион Црвена звезда, побиращ над 100 000 зрители, наричат го „Сръбска Маракана”; Улица „Княз Михайло“ – най – известната и оживена улица в града; крепостта Калемегдан - основана между 13 в. и 19 в., като всеки от завоевателите на града построява отделните части. Свободно време за разходка в центъра на града. Настаняване в хотела. Свободно време. По желание /срещу доплащане и подходящи метеорологични условия/ разходка с кораб по река Сава и Дунав с с прекрасна гледка към Калемегдан, кв. Земун и Нови Белград. Коледна празнична вечеря с жива музика и богато меню /срещу доплащане/. Нощувка.


2 ден: Закуска. По желание /срещу доплащане/ екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци. Пешеходна разходка в Нови Сад – столицата на област Войводина: Петроварадинската крепост, Голямата католическа катедрала на Дева Мария с подчертано готическа архитектура, православната църква Свети Георги, синагогата, старият замък и др. Отпътуване за Сремски Карловци – духовното сърце на Сърбия. В бароковата сърцевина на градчето са разположени сгради с неоценимо значение за сръбската история и култура. Туристическа обиколка - Резиденцията на патриарха от 19-и век. В това седалище на Сремската епархия се намира и музеят на сръбската православна църква. Православната катедрала „Свети Николай“, римокатолическата църква „Света Троица“ , Фонтанът „Четирите лъва“ от 1799 г. Връщане в Белград. Разходка по бохемската улица „Скадарлия” с типични сръбски „кафани“, най – често сравнявана с парижкия „Монмартър“ както по – външен вид, така и по веселата атмосфера. Нощувка.


3 ден: Закуска. Свободно време в Белград или по желание посещение на 57-ия Белградски новогодишен фестивал, който се организира още от 1960 г. и всяка година става все по – популярен. Посетителите ги очаква разннобразие от най – качествени новогодишни стоки, забавления, концерти, програми за деца. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Дати на пътуване:

25.12.2017 - 27.12.2017 → 135 лв. - през ГРАБО https://grabo.bg/za-koleda-v-belgrad-0hvrqd7

• Транспорт с лицензиран автобус
• Екскурзоводско обслужване
• 2 нощувки с закуски в хотел 2* / 3*
• Посещение на църквата „Св. Сава”
• Посещение на крепостта „Калемегдан”
• Панорамна обиколка на Белград
• Посещение на Белградския Новогодишен фестивал

• Гранични, пътни и местни такси – 20 лв. (заплащат се задължително при сключване на договора)
• Разходка с кораб по река Сава и Дунав – около 15 лева
• Коледна празнична вечеря с жива музика – около 40 лв.
• Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – 20 лв.
• Доплащане за единична стая – 60 лв.
• Входни такси на обекти посещавани по желание
• Задължително доплащане на медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104