• Вашата  туристическа  агенция

ПАРАЧИН - МАНАСТИРИ "РАВАНИЦА" И "МАНАСИЯ" - 1 нощ.

 
95 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


ПАРАЧИН - МАНАСТИР "РАВАНИЦА" - МАНАСТИР "МАНАСИЯ"

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

 

1 ден: Отпътуване от София – пл. „Александър Невски“ в 07:30 часа. Пристигане в град Парачин – тих и спокоен град, разположен е в долината на река Велика Морава. Градът заема част от богатото и плодородно Поморавие. Настаняване в хотел, разположен в идеалния център на Парачин. Свободно време. По желание /срещу допълнително заплащане/ вечеря в ресторанта на хотела с жива музика. Нощувка.


2 ден: Закуска. Отпътуване за манастирите Раваница и Манасия.

Раваница е средновековен манастир в Източна Сърбия. Според легендата e построен от Св. Княз Лазар, загинал в битката на Косово поле на 28 юни 1389 год. Нетленните мощи на Светия княз се съхраняват в главната манастирска църква „Възнесение Господне”, строена между 1375 - 1377 год. Фреските са от същия период, няколко години преди битката на Косово поле. Манастира е ограден с масивна крепостна стена, укрепена с кули - някога 7 на брой но днес са оцелели 4. Освен нетленните мощи на княз Лазар, притвора на манастирската църква съхранява мощите и на големия светец Св. Ромил Бдински. Посещение на манастира.

Отпътуване и посещение на манастира Манасия разположен в Поморавски окръг на река Ресава. Основан е от деспот Стефан Лазаревич между 1407 и 1418 г. Укрепен и опасан с крепостни стени с 11 на брой отбранителни кули. Тук Константин Костенечки създава известната Моравска старобългарска книжовна школа, поради което е наречен от сърбите "Константин Философ”. Манастирският комплекс, посветен на потомъка на давидовия род Манасия, включва църквата "Света Троица", една голяма магерница и манастирски сгради с килии за монасите. Стенописите в манастира спадат към най – красивите творения на сръбското средновековие. Посещение на манастира.
Отпътуване за България. Пристигане в София късния следобяд.

Дати на пътуване:

07.10.2017 - 08.10.2017 → 95 лв.

• 1 нощувка с 1 закуска в хотел 3* разположен в идеалния център на Парачин
• транспорт с лицензиран автобус
• посещение на манастир Раваница и манастир Манасия
• екскурзоводско обслужване

• пътни такси – 20 лв. – /заплащат се при сключване на договора/
• вечеря с жива музика – 10 лв.
• входни такси на посещаваните обекти
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65г. - 4 лв.
   - от 65г. до 70г. - 6 лв.
   - от 70г. до 75г. - 8 лв.
   - от 75г. до 79г. - 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104