• Вашата  туристическа  агенция

ДЯВОЛСКИЯ ГРАД - ПРОЛОМ БАНЯ - НИШ - 1 нощ.

 
110 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


ДЯВОЛСКИЯ ГРАД - ПРОЛОМ БАНЯ - НИШ

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска / 1 вечеря

 

1 ден: Отпътуване от София в 07.00 ч. Пристигане в Ниш – древният Наисус, където през 272 г. е роден първият християнски римски император – Константин Велики. Пешеходна разходка в Ниш: Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини. Свободно време. Отпътуване за Пролом Баня. Настаняване в СПА хотел. Свободно време с възможност за ползване на СПА центъра на хотела. Вечеря с жива музика. Нощувка.


2 ден: Закуска. Свободно време. Отпътуване за Дяволския град – комплекс от 202 скални пирамиди по южните склонове на планината Радан, разположен на вододела между Дяволската и Пъклената клисура. Мистерията на скалните фигури, изваяни от природните стихии, дава името на уникалното място „Дяволския град”. Друг природен феномен тук са двата извора с чудни свойства. Обиколка с местен екскурзовод на сръбски език. Свободно време за снимки и обяд (сух пакет). Отпътуване за България. Пристигане в София.

Дати на пътуване:

08.04.2017 - 09.04.2017 → 110 лв.

13.05.2017 - 14.05.2017 → 110 лв.

• транспорт с лицензиран автобус
• 1 нощувка; 1 закуска; 1 вечеря в СПА хотел 3*
• екскурзоводско обслужване
• посещение на Дяволския град с местен екскурзовод (без включена входна такса)
• панорамна обиколка на Ниш

• пътни, гранични такси – 20 лв.
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!
• входни такси за Дяволския град – 350 сръбски динари

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за турзма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104