• Вашата  туристическа  агенция

БУДАПЕЩА - ВИЕНА - ЕСТЕРГОМ И ОЩЕ - 5 дни / 2 нощ.

 
140лв.
5 дни / 2 нощи
Автобусна екскурзия


БУДАПЕЩА - /ВИЕНА - ВИШЕГРАД - СЕНТЕНДРЕ - ЕСТЕРГОМ/

 5 дни / 2 нощувки / 2 закуски

 

1 ден: Отпътуване в 22.00 ч. от София, площад „Ал. Невски” за Унгария. Транзитно преминаване през Сърбия.


2 ден: Сутринта пристигане в Будапеща. Туристическа програма по желание /срещу допълнително заплащане/ в Будапеща: панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод на български език: Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща Ваци. По желание разходка с корабче по р. Дунав срещу допълнително заплащане, ако позволяват атмосферните условия. Настаняване в хотел. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи или шопинг. По желание вечеря в типичен ресторант – чарда /срещу допълнително заплащане – 26 евро/. Нощувка.


3 ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до Виена /срещу допълнително заплащане/. Потегляне от хотела в 08:00 ч. Програмата включва: разглеждане на парка на двореца „Белведере”, двореца „Холбург” (възможност за посещение на Музея на Сиси - с допълнителна входна такса 10 евро), Църквата на Миноритите с „Последната вечеря на Джакомо Рафаели” (абсолютно копие на фреската на Леонардо да Винчи от Милано), църквата „Стефансдом”, къщата на Моцарт, църквата „Аугустине Кирхе”, в която се пазят сърцата на всички австрийски императори. Свободно време в центъра на града. След приключване на екскурзионния план завръщане в Будапеща. Нощувка.


4 ден: Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане при мин. 25 туристи/ екскурзия до най-емблематичните градове в Унгария и за унгарската история: Вишеград – Крепостта от римско време Понте Навата, Двореца на Матияш Корвин в стил ренесанс; Естергом – или още наречен унгарския Рим, Цитаделата на унгарския католицизъм, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св. Стефан, Сентендре – изключително живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана. Връщане в Будапеща. Отпътуване за България около 19.00 ч. Нощен преход.


5 ден: Пристигане в София сутринта на площад „ Александър Невски“.

Дати на пътуване:

13.04.2017 - 17.04.2017 → 140 лв.

28.04.2017 - 02.05.2017 → 140 лв.

• Транспорт с лицензиран автобус
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* / 3+* в Будапеща
• Екскурзоводско обслужване

• Пътни такси - 15 евро – заплащат се задължително при подписването на договора
• Музейни такси: около 20 евро ( около 5820 форинта)
• Настаняване в единична стая – 65 лв.
• Еднодневна екскурзия: Вишеград, Естергом и Сентендре – 20 евро при мин. 25 туристи (не включва входните билети – около 9 евро / 1800 форинта: Музея на миниатюрите – 2 евро; Музея на марципана – 2 евро; Цитадела – 5, 50 евро)
• Вечеря в типичен ресторант – чарда – 26 eврo
• разходка с корабче по р. Дунав – 15 eвро
• Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод - 10 евро
• Екскурзия до Виена – 25 евро
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
  - до 65г. – 4 лв.
  - от 65г. до 70г. – 6 лв.
  - от 70г. до 75г. – 8 лв.
  - oт 75г. до 79г. – 12 лв.
  - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

Важно:
• Входните такси за музеите задължително се заплащат в унгарски форинти / евро.

С ваучер: https://grabo.bg/prolet-v-budapeshta-094hw


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104