• Вашата  туристическа  агенция

БУКУРЕЩ + КОЛЕДНИЯ БАЗАР /МУЗЕЯ НА СЕЛОТО/ - 1 ДЕН

 
49 лв.
1 ден
Автобусна екскурзия


БУКУРЕЩ + КОЛЕДНИЯ БАЗАР + /МУЗЕЯ НА СЕЛОТО/

1 ден

 

   Отпътуване от пл. Ал. Невски в 01:00 ч по маршрут София - Русе - Букурещ Пристигане в Букурещ – град на контрастите, един от най – големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж“. Панорамна автобусна обиколка на града: Патриаршията и Църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски, Дворецът на Парламента – втората по големина административна сграда в света след тази на Пентагона /фотопауза/, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война, Дома на Свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, площад Виктория, Булевардът на посолствата, Атинеума – най-голямата концертна зала в Румъния, Библиотеката, Народния театър, Университета.
По желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за посещение на Музея на селото – най-големият музей на открито в Европа. Площта му се простира на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк. Този невероятен музей има колекция от 50 сгради, показващи историята на архитектурата по селата в Румъния. Ще се разходите сред къщи със стръмни покриви, сламени колиби, дървени църкви, вятърни мелници, воденици и дори стара панаирна въртележка от цяла Румъния внимателно са били разглобявани, за да пресъздата духа на румънското село. Ще имате усещането, че наистина сте в старо румънско селце. Свободно време в центъра на Букурещ.
Посещение на Коледния базар. Това е най-големият коледен базар в Букурещ. Той наподобява немските коледни базари, събирайки 65 дървени сергийки с красиви ръчно изработени предмети и орнаменти: керамика, бродирани тъкани, предмети на занаятите от дърво и кожа, маски, музикални инструменти, икони, традиционни носии, ръчно рисувани румънски сувенири и коледни играчки.
На базара може да намерите традиционна храна и напитки: кашкавали, сирене, пушен бекон, колбаси, постни ястия, традиционна торта с орехи, хляб с джинджифил, ябълков сок, горещо греяно вино, ракия. Приказна е и къщичката на Дядо Коледа, който идва от далечна Лапландия до къщата си в Букурещ. Дядо Коледа ще бъде придружен от феи и елфи. Тук има за всекиго по нещо, а Коледното настроение струи от всякъде. 17 метрова елха краси площада, а на изградената сцена пък гостуват изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи... Отпътуване за България. Пристигане в София след полунощ.

Дати на пътуване:

09.12.2017 → 49 лв. - през ГРАБО https://grabo.bg/predkoleden-bukuresht-0f3r897

16.12.2017 → 49 лв. - през ГРАБО https://grabo.bg/predkoleden-bukuresht-0f3r897

• транспорт с лицензиран автобус
• екскурзоводско облужване
• панорамна обиколка на Букурещ
• посещение на Коледния базар
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА за лица до 65 г.

• входните такси на посещаваните обекти
• входна такса за Музея на селото – 10 RON (румънски леи)
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - oт 65 г. до 70 г. – 3 лв.
   - от 70 г. до 75 г. - 4 лв.
   - от 75 г. до 79 г. - 6 лв.
   - Лица над 79 г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Важно:
- Входните такси за музеите задължително се заплащат в румънски леи.

 

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104