• Вашата  туристическа  агенция

ГАБРОВО - ЕТЪРА - СОКОЛСКИ МАНАСТИР

 
40 лв.
1 ден
Автобусна екскурзия


   Отпътуване от площад „Александър Невски” в 7.30 ч. Пристигане в Габрово. Туристическа програма в българската столица на хумора - Габрово. Възможност за посещение на Дома на хумора и сатирата, Интерактивния музей на Индустрията, 500-годишната църква „Св.Йоан Предтеча”. Изключително интересна като уникален архитектурен паметник е и „Успение Богородично”, построена през 1865 г. от тревненския майстор Уста Генчо Кънев. Иконите и резбования иконостас в нея са възрожденски шедьоври. Забележителна е и някогашната Априловска гимназия – за начало Васил Априлов й завещал 60 хиляди сребърни рубли и личната си библиотека от 1100 тома. Посещение на архитектурно-етнографския комплекс „Етъра”. Отпътуване към Соколски манастир - райски кът на хармония и мир. Целият манастирски комплекс е завършен през Възраждането с дарения на габровци и жители на околните села. Ценен архитектурен паметник в двора на манастира е голямата „ кръгла“ чешма на майстор Колю Фичето. Отпътуване за София. Пристигане вечерта на площад „ Ал. Невски“.

Дати на пътуване:

06.08.2017 → 40 лв.

01.10.2017 → 40 лв.

22.10.2017 → 40 лв.

19.11.2017 → 40 лв.

• Транспорт с лицензиран автобус
• Екскурзоводско обслужване

• Входните такси на посещаваните обекти

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуванe


Необходими документи: Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100000845