• Вашата  туристическа  агенция

ОХРИД - СТРУГА - М-РА СВ.НАУМ И ОЩЕ - 1 нощ.

 
71 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


ОХРИД - МАНАСТИРА "СВ. НАУМ" - БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ - СТРУГА - С. КАЛИЩЕ 

2 дни / 1 нощувка

 

1 ден: Отпътуване 00:00 ч. от София - площад “Ал.Невски”. Пристигане в Струга. Туристическа програма: изтичането на реката Църни Дрим от Охридското езеро, Струмската чаршия, паметника на Майка Тереза, паметника на Стружанката – символ на града, къщата на братя Миладинови. Свободно време. Отпътуване за село Калище. Посещение на скалния манастир "Св. Богородица Калишка”, църквата “Рождество Богородично”, параклиса “Св. Петър и Павел” със светена вода и хотелски комплекс “Бисер”. Свободно време. Отпътуване за Охрид. Настаняване в частни студиа. Свободно време. Екскурзия /срещу допълнително заплащане/ до манастириския комплекс "Св. Наум". Разглеждане на Билянините извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”, разделящ Охридското и Преспанското езеро. Разглеждане на манастирския комплекс “Св. Наум” – където се пазят мощите на светеца: църквата "Св. Архангел Михаил и Гаврил", параклиса "Св. Петка" със светена вода. Недалеч от манастирския комплекс се намират изворите на реката Църни Дрим, която се влива в Охридското езеро - по желание разходка с лодка /срещу допълнително заплащане/. Свободно време.

Възможност за организиране на македонска вечер с жива музика + вечеря. Нощувка.


2 ден: Пешеходна обиколка на стария Охрид с местен екскурзовод /срещу допълнително заплащане/: паметника на “Св. Св. Кирил и Методий”, площада и пристана на града, паметника на “Св. Климент Охридски” – патрона на града, паметника на Св. Наум; къщата на братя Робеви, работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен китайски начин, църквата “Св. София” посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил, Амфитеатъра, църквата “Св. Богородица Перивлепта”, галерията за икони, църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Климент Охридски, раннохристянската базилика, Самуиловата крепост – короната на града, църквата “Св. Богородица Каменско”, стария чинар – хилядолетното дърво в града и др.
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Дати на пътуване:

16.09.2017 - 17.09.2017 → 71 лв.

21.10.2017 - 22.10.2017 → 71 лв.

25.11.2017 - 26.11.2017 → 71 лв.

• Транспорт с лицензиран автобус;
• 1 нощувка в частен хотел - студиа в Охрид
• Екскурзоводското обслужване
• Посещение на Струга

• Екскурзия до манастирския комплекс „Св. Наум“, Билянините извори и с. Калище – 20 лв.
• Пешеходна обиколка на стария Охрид с местен екскурзовод - 10 лв.
• Македонска вечер с жива музика + вечеря – 25 лв.
• доплащане за единична стая - 10 лв.
• Входните такси за посещаваните обекти - около 10 лв. за целия маршрут
• Задължително доплащане на медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за турзма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104