• Вашата  туристическа  агенция

БУДАПЕЩА - ВИЕНА - БРАТИСЛАВА - ВИШЕГРАД - 3 нощ.

 
345 лв.
6 дни / 3 нощи
Автобусна екскурзия


БУДАПЕЩА - ВИЕНА - БРАТИСЛАВА - ВИШЕГРАД - ЕСТЕРГОМ - СЕНТЕНДРЕ

6 дни / 3 нощувки / 3 закуски

 

1 ден: Отпътуване в 20.00 ч. от София, площад „Ал. Невски” за Унгария. Транзитно преминаване през Сърбия.


2 ден: Сутринта пристигане в Будапеща. Туристическа програма в Будапеща: панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод на български език: Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща Ваци. Разходка с корабче по р. Дунав. Настаняване в хотел. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи или шопинг. По желание вечеря в типичен ресторант – чарда /с допълнително заплащане – 26 евро/. Нощувка.


3 ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до Виена. Потегляне от хотела в 08:00 ч. Програмата включва: разглеждане на парка на двореца „Белведере”, двореца „Хофбург”, църквата „Стефансдом” и др.. Свободно време в центъра на града. След приключване на екскурзионния план завръщане в Будапеща. Нощувка.


4 ден: Закуска. Екскурзия до Братислава. Туристическа програма в словашката столица: Замъкът на Братислава – седалище на правителството на Словакия, Катедралата “Св. Мартин”, Старото кметство, Народния театър. Завръщане в Будапеща. Нощувка.


5 ден: Закуска. Екскурзия до най-емблематичните градове в Унгария и за унгарската история: Вишеград – Крепостта от римско време Понте Навата, Двореца на Матияш Корвин в стил ренесанс; Естергом – или още наречен унгарския Рим, Цитаделата на унгарския католицизъм, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св. Стефан, Сентендре – изключително живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана. Връщане в Будапеща. Закуска. Отпътуване за България. Нощен преход.


6 ден: Пристигане в София сутринта на площад „ Александър Невски“.

Дати на пътуване:

16.12.2016 - 21.12.2016 → 345 лв.

• Транспорт с лицензиран автобус
• 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Будапеща
• Водач по време на пътуването
• Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод
• Екскурзия до Виена
• Еднодневна екскурзия до Братислава
• Екскурзия до Вишеград, Естергом и Сентендре

• Пътни такси – 15 евро – заплащат се задължително при подписване на договора
• Задължително доплащане на медицинска застраховка
   - 5 лв. за лица до 65 г.
   - 7 лв. за лица до 70 г.
   - 9 лв. за лица до 75 г.
   - 12 лв. за лица над 75 г.
   - Лица над 80 г не се застраховат!
• Музейни такси: около 30 евро
• Разходка с корабче по Дунав – 15 евро
• Доплащане за единична стая – 74 лв.
• Вечеря в типичен ресторант – чарда – 26 eврo

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


Допълнителна информация:
• Входните такси за музеите задължително се заплащат в унгарски форинти / евро.
• Валута: 1 лев=145.386 huf /унгарски форинт/; 1 лев = 0.5112 eвро

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100000845