• Вашата  туристическа  агенция

НОВА ГОДИНА В КРАГУЕВАЦ - РОЗАТА НА ШУМАДИЯ - ТОП ЦЕНА /3 нощ

 
380 лв.
4 дни / 3 нощи
Автобусна екскурзия


КРАГУЕВЕАЦ - РОЗАТА НА ШУМАДИЯ - /ТОПОЛА - БЕЛГРАД/ - НИШ

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски /  2 празнични вечери с неограничено количество напитки

 

1 ден - 30.12.19: София – Крагуевац
Отпътуване в 08.00 ч. от София. Пристигане в Крагуевац - четвъртият по големина град в Сърбия и настаняване в централния хотел Крагуевац. Разходка в центъра на града, разположен на брега на река Лепеница – църквата „Св. Троица”, стария Парламент. Нощувка.

 

2 ден - 31.12.19: Крагуевац – Топола
Закуска. Полудневна екскурзия /срещу заплащане/ до град Топола, свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. Църквата Св. Богородица е скромна отвън, но отвътре е с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. На връх Oпленац, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук св намират гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Възможност за дегустация, която не е включена в цената на екскурзията.

Връщане в хотела. Свободно време.

Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта в хотел Крагуевац.

ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА!
Srećna Nova godina!


Нощувка.


3 ден - 01.01.20: Крагуевац – Белград
Късна закуска. Екскурзия до столицата на Сърбия – Белград /срещу заплащане/. Панорамна обиколка на града – Църквата „Св. Сава” – най големия източноправославен храм на Балканите, изградена в чест на Свети Сава, който играе важна роля в сръбската история (сградата се намира върху платото Вракар, където според поверието Синан Паша е изгорил тленните останки на Свети Сава през 1595г), Скупщината на Белград (Парламента), Конака на княгиня Любица, Патриаршията, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, Стадион Црвена звезда, побиращ над 100 000 зрители, наричат го „Сръбска Маракана”; Улица „Княз Михайло“ – най-известната и оживена улица в града; крепостта Калемегдан - основана между 13в и 19в, като всеки от завоевателите на града построява отделните части.

Връщане в хотела. Свободно време.

Повторение на Новогодишната вечер – празнична вечеря с жива музика, богато меню и неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки в хотел Крагуевац.

Нощувка.

4 ден - 02.01.20: Крагуевац - София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Кратък престой в град Ниш – крепостта, центъра на града. Пристигане в София късния следобяд.

Дати на пътуване:

30.12.2019 - 02.01.2020 → 380 лв.

• Транспорт с лицензиран автобус
• 3 нощувки със закуски в централният хотел Крагуевац
• 2 ПРАЗНИЧНИ ВЕЧЕРИ НА 31.12.19 И 01.01.2020 с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика в ресторанта на хотел Крагуевац
• Екскурзоводко обслужване
• Туристическа програма в Крагуевац
• Туристическа програма в Ниш

• Медицинска застраховка с покритие 2000 евро /задължително доплащане/
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!
• Полудневна екскурзия до Топола – 10 евро /при мин. 25 туристи/ + входна такса от 400 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място; дегустация - 7 EUR
• Екскурзия до Белград - 20 евро /при мин. 25 туристи/
• Доплащане за единична стая – 80 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001778