• Вашата  туристическа  агенция

БАЛЧИК - ЕВКСИНОГРАД - АЛАДЖА МАНАСТИР -2 дни

 
105 лв.
2 дни / 1 нощи
Автобусна екскурзия


БАЛЧИК - ЕВКСИНОГРАД - АЛАДЖА МАНАСТИР

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

 

1 ден: Отпътуване в 06:30 от София, площад "Александър Невски". Пристигане в Ботаническата градина в Балчик и Двореца в Балчик - "Тихото гнездо" на красивата, но печална кралица - Мария Румънска. В архитектурата на двореца се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Мария се влюбва от пръв поглед в малкото късче земя, разположено на брега на Черно море, пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, водопадите и ручеите. Дори старите воденици и многобройните каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя създала тук своята обител на тъгата и усамотението - Дворецът, който днес заедно с Ботаническата градина е едно от най-очарователните места на Северното Черноморие. Разглеждане на Ботаническата градина и архитектурния ансамбъл. Отпътуване за Балчик. Настаняване в хотел. Нощувка.


2 ден: Закуска. Посещение на двореца Евксиноград, строен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г.. Наречен е Сандрово по умалителното име на италиански език на княза - Sandro. През 1893 г. княгиня Мария Луиза Бурбон-Пармска, първа съпруга на Фердинанд I, го преименува на Евксиноград (Гостоприемния град) — от гръцкото име на Черно море (Евксински понт). Паркът на двореца датира от 1888 г. През годините е преустройван и разширяван, за да добие днешният си пленителен вид - специфична екосистема с много богата колекция от растителни видове с голяма научна и ботаническа стойност.


Забележка: Резиденция Евксиноград е обект с представителни функции и изпълнява с приоритет
мероприятия на централните държавни органи, в случаите, когато съвпадат с мероприятия от частен характер. Ако резервацията за организирано посещение на Резиденция Евксиноград бъде отказана, ще бъдат посетени Аладжа манастир и Побитите камъни.


Посещение на скалния манастир „Св. Троица”, по-известен с турското име „Aладжа” - пъстър. Смята се, че манастирът датира от раннохристиянската епоха. Бил е средище на религиозното движение „исихазъм”. Свободно време за разглеждане на манастира.


Побитите камъни - част от 100-те национални туристически обекта. Известен и като „каменната гора”, единствен по рода си природен феномен за цяла Европа и първата официално защитена природна забележителност в България. Представлява ансамбъл от каменни колони, с височина до 10 м - цилиндри, конуси, различни по форма и големина скални блокове и множество каменни късове, разпилени по цялата местност. Известни са като свещено място от дълбока древност.

Отпътуване за София. Завръщане късно вечерта.

Дати на пътуване:

17.06.2017 - 18.06.2017 → 105 лв.

транспорт с лицензиран автобус
• 1 нощувка със закуска в Балчик
• екскурзоводско обслужване по маршрута
• посещение на Двореца и Ботаническата градина в Балчик
• посещение на резидеция Евксиноград

 

• входни такси: Дворецът в Балчик и Ботаническата градина - 14 лв. (възрастни); 4 лв. (пенсионери и учащи); Побити камъни - 3 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи и пенсионери); Аладжа манастир - 5 лв. (възрастни); 2 лв. (деца); Дворец и парк Евксиноград – 12 лв/човек; деца до 16 години и пенсионери – 3 лв. и др.
• разходи от личен характер
• доплащане за единична стая - 20 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: лична карта. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застрахователен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104 със срок на валидност 01.01.17 до 31.12.17 г.