• Вашата  туристическа  агенция

БЕЛГРАД - НОВИ САД - СМЕДЕРЕВО И ОЩЕ ... - 3 дни

 
149 лв.
3 дни / 2 нощи
Автобусна екскурзия


БЕЛГРАД +

СМЕДЕРЕВО, НОВИ САД /столица на област Войводина/ и СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ /духовното сърце на Сърбия/

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

 

1 ден: Отпътуване от пл. „Александър Невски“ в 07:00 ч. Пристигане в Белград около обяд. Панорамна обиколка на града – Църквата „Св.Сава” – най - големият източноправославен храм на Балканите, изграден в чест на Свети Сава, който играе важна роля в сръбската история (сградата се намира върху платото Вракар, където според поверието Синан Паша е изгорил тленните останки на Свети Сава през 1595 г.), Скупщината на Белград /Парламента/, Конака на княгиня Любица, Патриаршията, Площада на републиката със статуята на княз Михайло, Стадион Црвена звезда, побиращ над 100 000 зрители, наричат го „Сръбска Маракана”; Улица „Княз Михайло“ – най – известната и оживена улица в града; крепостта Калемегдан - основана между 13 в. и 19 в., като всеки от завоевателите на града построява отделните части. Свободно време за разходка в центъра на града. Настаняване в хотела. Свободно време. По желание /срещу доплащане/ разходка с кораб по река Сава и Дунав с с прекрасна гледка към Калемегдан, кв. Земун и Нови Белград. По желание /срещу заплащане/ вечеря в ресторанта на хотела с жива музика. Нощувка.


2 ден: Закуска. По желание /срещу доплащане/ екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци. Пешеходна разходка в Нови Сад – столицата на област Войводина: Петроварадинската крепост, Голямата католическа катедрала на Дева Мария с подчертано готическа архитектура, православната църква Свети Георги, синагогата, старият замък и др. Отпътуване за Сремски Карловци – духовното сърце на Сърбия. В бароковата сърцевина на градчето са разположени сгради с неоценимо значение за сръбската история и култура. Туристическа обиколка - Резиденцията на патриарха от 19-и век. В това седалище на Сремската епархия се намира и музеят на сръбската православна църква. Православната катедрала „Свети Николай“, римокатолическата църква „Света Троица“ , Фонтанът „Четирите лъва“ от 1799 г. Връщане в Белград. По желание /срещу заплащане/ вечеря в типична сръбска „кафана“ на бохемската улица „Скадарлия”, най – често сравнявана с парижкия „Монмартър“ както по – външен вид, така и по веселата атмосфера. Нощувка.


3 ден: Закуска. Свободно време в Белград или по желание посещение на музея на Никола Тесла. / посещението включва трансфер с автобуса, входна и резервационна такса, филмова прожекция и беседа в музея/. Музеят се състои от няколко помещения, във всяко от които са изложени най-значимите експонати, изобретени от Тесла, изчисления и формули, чрез които Никола Тесла е достигнал до незаменимите си открития, лични вещи на изобретателя, урна с пепелта на Никола след неговото кремиране. Това е единствения музей в света, съхраняващ толкова вещи с дейността на Никола Тесла. Отпътуване за България.

По пътя посещение на Смедерево - втората средновековна сръбска столица. На мястото, където река Йезава се влива в Дунав е издигната най – голямата в средновековна Сърбия - Смедеревската крепост (по образец на Цариград) и днес доминира в пейзажа на града. Има форма на триъгълник, увенчан с 25 могъщи кули. Смедерево е стар винарски район. Тук можете да закупите вино от популярната марка „Смедеревка”, известна и зад пределите на Сърбия. Свободно време.
Пристигане в София вечерта.

Дати на пътуване:

22.09.2017 - 24.09.2017 → 149 лв.

23.12.2017 - 25.12.2017 → 149 лв.

• Транспорт с лицензиран автобус
• Екскурзоводско обслужване
• 2 нощувки с закуски в хотел **/***
• Посещение на църквата „Св. Сава”
• Посещение на крепостта „Калемегдан”
• Панорамна обиколка на Белград
• Посещение на град Смедерево

• Гранични, пътни и местни такси - 20лв (задължително доплащане);
• Медицинска застраховка на ЗК Уника с покритие 2000 евро - 4лв за лица до 65 ненавършени години, 6лв за лица от 65 до 70 ненавършени години, 8лв за лица от 70 до 75 ненавършени години, 12лв за лица от 75 до 79 ненавършени години;
• Разходка с кораб по Сава и Дунав - около 15лв;
• Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци - 20лв;
• Посещение на Музея на Никола Тесла, с включени трансфер, входна и резервационна такси, филмова прожекция и беседа на сръбски език - 5 евро (при минимум 20 желаещи);
• Вечеря с жива музика в ресторанта на хотела - около 30лв;
• Вечеря с жива музика на улица Скадарлия - около 40лв;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Доплащане за настаняване в единична стая - 60лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104