• Вашата  туристическа  агенция

ДУБРОВНИК - ШКОДРЕНСКО ЕЗЕРО - КОТОР И ОЩЕ - 4 дни

 
255 лв.
4 дни / 3 нощи
Автобусна екскурзия


ДУБРОВНИК - КОТОР - ОСТРОВ СВ. СТЕФАН - ШКОДРЕНСКО ЕЗЕРО - КАНЬОНА НА Р. МОРАЧА - ОСТРОВ ЛОКРУМ

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

 

1 ден: Отпътуване от София в 5:30 - площад "Ал. Невски". Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в перлата на Черна гора - Будванската ривиера / Херцег Нови. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


2 ден: Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане/ екскурзия до Дубровник - един от най-посещаваните от туристи градове, със своите площади с мраморна настилка, калдъръмени улици, къщи с кули, църкви, дворци, фонтани и музеи. Преминаване през новия град - Дубровник с автобус и пешеходна разходка в старата част на града: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири, църквата "Св. Николай Чудотворец", църквата "Св. Лука", "Св. Мария", Католическата катедрала "Свети Трифон", църквите "Св. Спас" и "Св. Влах" – светеца - защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица "Страдун", Часовниковата кула и др. Следобяд по желание (срещу доплащане) разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града - Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял, "Мъртво море". Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на Дубровник. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


3 ден: Закуска. Закуска. По желание /срещу допълнително доплащане/ екскурзия до Котор, разположен в най-красивия залив на Адриатика – Которския и е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на старинната част на града - крепостта Котор: крепостните стени, разглеждане на църквите Свети Николай Чудотворец, Света Мария”, Католическата катедрала Свети Трифон, Часовниковата кула. Свободно време. Завръщане в хотела. Пешеходна обиколка на новата част и разходка в старата част на града: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, епископския дворец. Вечеря. Нощувка.


4 ден: Закуска. Рано сутринта отпътуване за България. По пътя фотопауза при о-в Свети Стефан - курорта на звездите, Шкодренското езеро и каньона на р. Морача. Пристигане в София късно вечерта.

Дати на пътуване:

29.03.2017 - 01.04.2017 → 255 лв.

13.04.2017 - 16.04.2017 → 255 лв. 

27.04.2017 - 30.04.2017 → 255 лв.

17.05.2017 - 20.05.2017 → 255 лв.

• транспорт с лицензиран автобус
• 3 нощувки със закуски и вечери в района на Будванската ривиера / Херцег Нови
• фото пауза при остров Свети Стефан
• фото пауза при Шкодренското езеро
• фото пауза при каньона на р.Морача
• водач по целия маршрут

• пътни, гранични и местни такси – 40 лв. ( заплащат се задължително при сключване на договора)
• еднодневна екскурзия до Дубровник – 15 евро при минимум 20 туриста
• разходка с корабче до остров Локрум - 15 евро при минимум 20 туриста
• полудневна екскурзия до Котор – 11 евро при минимум 20 туриста
• входни такси на посещаваните обекти
• доплащане за единична стая – 90 лв.
• Медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65 г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104