• Вашата  туристическа  агенция

ДУБРОВНИК - ЦЕТИНЕ - ТИВАТ - КОТОР - ОСТРОВ ЛОКРУМ И ОЩЕ - 5 дни

 
245 лв.
5 дни / 4 нощи
Автобусна екскурзия


ДУБРОВНИК - ЦЕТИНЕ - ТИВАТ - ШКОДРЕНСКО ЕЗЕРО - ОСТРОВ СВ. СТЕФАН - КОТОР - ОСТРОВ ЛОКРУМ - КАНЬОНА НА Р. МОРАЧА

5 дни / 4 нощувки / 4 закуски / 4 вечери

 

1 ден: Отпътуване в 06:00ч от пл. Ал. Невски по маршрут София - Ниш - Кралево - Черногорска Ривиера. Пристигане късно вечерта. Вечеря. Нощувка в хотел *** на Черногорската Ривиера.


2 ден: Закуска. Целодневна екскурзия до Котор /срещу допълнително заплащане/ - разположен в най-красивия залив на Адриатика – Которския, старинен град-крепост, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Пешеходна разходка из средновековния град и разглеждане на църквите Свети Николай Чудотворец, Света Мария”, Католическата катедрала Свети Трифон, Часовниковата кула. Обиколка на Которския залив и фотопауза на стария град Пераст. Отпътуване за Будва. Свободно време в най-известният морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика. Разглеждане на църквата Св. Троица, Цитаделата, крепостната стена. Съхранените му улици и къщи са приютили съвременни магазини, барове, кафенета. Вечеря. Нощувка.


3 ден: Закуска. Целодневна екскурзия до Дубровник /срещу допълнително заплащане/. Основан от римляните преди 1300 години, Дубровник е един от най-посещаваните от туристи градове, със своите площади с мраморна настилка, калдъръмени улици, къщи с кули, църкви, дворци, фонтани и музеи. Имате възможност да разгледате Двореца “Спонза”, Двореца на Ректор, Църквата “Св.Влах”, Францисканския манастир. Разходка по “Страдун” – красивата пешеходна променена на Дубровник. По желание корабче до остров Локрум. Островът е обявен за национален парк. Пристигайки на това прекрасно място имате възможност да посетите великолепната ботаническа градина с растения от целия свят. Островът е около 100м над морското равнище и на върха на хълма му се намира двореца на Максимилиан и крепостта Порт Роял, а също така и „Мъртво море”, което представлява солено езеро, образувано от морската вода и подходящо за къпане. Вечеря. Нощувка.


4 ден: Закуска. Свободно време или екскурзия до Цетине и Тиват по желание /срещу допълнително заплащане/. Цетине - старата и историческа столица на Черна гора. Разположен е в южната част на страната, в малка карстова равнина заобиколена от варовикови планини. Цетине е културен и духовен център на Черна Гора. В градът можете да видите много интересни места.
Сред тях са манастирът Цетине, построен през XV век. В него се съхраняват няколко реликви – останките на Св.Петър от Цетине, дясната ръка на Йоан Кръстител, останките на Петър II Петрович Ниегос и короната на Стефан Урос IV Дусан – средновековен император на Сърбия. Влашката църква – построена през 1450г., Оградата на църквата е направена от оръжията на заловени врагове. Забележителност е и кралския театър „Зелски дом“. Ако сте почитател на музеите имате избор между окръжния музей, музея „Петър Петрович Ниегос“, етнографския, историческия музей, музея на изкуствата или този на електрическата индустрия. Посещение на град Тиват - модерен пристанищен град, разположен на входа към Которския залив. Този живописен град, заобиколен от красив парк на адриатическото крайбрежие, впечатлява туристите със своята красота. Вечеря. Нощувка.


5 ден: Закуска. Отпътуване за България. По пътя фотопауза при о-в Свети Стефан - курорта на звездите, Шкодренското езеро и каньона на р. Морача. Пристигане на пл. Ал. Невски късно вечерта.

Дати на пътуване:

19.04.2017 - 23.04.2017 → 245 лв.

• Транспорт с лицензиран автобус
• 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на Черногорската ривиера
• Фотопауза на Шкодренското езеро
• Фото пауза при каньона на р. Морача
• Фотопауза на остров Св. Стефан
• Водач от агенцията

• пътни, гранични и фериботни такси – 40 лв. (заплащат се задължително при сключване на договора)
• Курортна такса - 1.3 евро на ден (заплаща се задължително на рецепция при настаняване)
• еднодневна екскурзия до Дубровник – 15 евро при минимум 20 туриста
• разходка с корабче до остров Локрум - 15 евро при минимум 20 туриста
• полудневна екскурзия до Котор – 11 евро при минимум 20 туриста
• Екскурзия до Цетине и модерният курорт Тиват - 12 евро (дете 4 до 12г - 6 евро), при минимален брой 25 туристи.
• входни такси на посещаваните обекти
• доплащане за единична стая – 110 лв.
• Медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65 г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста 

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване 

 

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване 

 

Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания. 

 

Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

 

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД  притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора"  по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104 с срок на валидност 01.01.17 до 31.12.2017 г.