• Вашата  туристическа  агенция

ДУРЪС - КРУЯ - БЕРАТ - ТИРАНА - 4 дни

 
235 лв.
4 дни / 3 нощи
Автобусна екскурзия


ДУРЪС - БЕРАТ - ТИРАНА - КРУЯ

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

 

1 ден: Отпътуване от гр. София в 06:30 ч. от пл. „Ал. Невски” по маршрут: София – Перник – Радомир – Гюешево – Скопие – Струга – Кафасан - Елбасан – Дуръс. Пристигане вечерта в Дуръс - един от най-старите градове в Албания, днес привлекателен курорт на Адриатическото крайбрежие и най-голямото пристанище. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


2 ден: Закуска. Екскурзия /срещу допълнително заплащане/ до Берат – градът на хилядата прозорци. Разглеждане на крепостта – под егидата на ЮНЕСКО. Берат е бил неразделна част от Първото и Второто българско царство, както и от Охридската българска архиепископия. По склоновете на планината Томор, където Пресиян II, син на цар Иван Владислав, се съпротивлява срещу инвазията на византийците чак до 1019 г. Свободно време в новата част на града. Връщане в Дуръс. Пешеходна разходка в центъра на града до крепостта с венецианската кула и крайморския булевард. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


3 ден: Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане/: Екскурзия до Круя и столицата Тирана. Отпътуване за Круя - крепостен град, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания - Скендербег. Една от най-известните забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Възможност за разглеждане на уникалния по рода си етнографски музей на Круя, открит през 1989 г., съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи, които са на възраст между 60 и 500 г. Отпътуване за столицата - Тирана. Туристическа програма в Тирана: разглеждане на забележителностите на "града на орела": Площад "Скендербег", Джамията "Етем Бей", Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег, Дворецът на културата, построен с помощта на бившия СССР. Завръщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.


4 ден: Закуска. Отпътуване за България. Завръщане в София късно вечерта.

Дати на пътуване:

14.04.2017 - 17.04.2017 → 235 лв.

05.05.2017 - 08.05.2017 → 235 лв.

08.06.2017 - 11.06.2017 → 235 лв.

• транспорт с лицензиран автобус
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 2*/3* в района на Дуръс и ривиерата
• БОНУС! Туристическа обиколка в Дуръс
• екскурзоводско обслужване

• екскурзия до Тирана и Круя – 10 евро /без включени входни такси за музеите/
• екскурзия до Берат – 15 евро
• разходи от личен характер
• доплащане за единична стая - 80 лв.
• напитки по време на вечерята в хотела в Дуръс
• медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК УНИКА
   - до 65г. – 4 лв.
   - от 65г. до 70г. – 6 лв.
   - от 70г. до 75г. – 8 лв.
   - от 75г. до 79г. – 12 лв.
   - Лица над 79г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста


Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване


Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване


Необходими документи: валидни документи за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.


Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

С ваучер: https://grabo.bg/ekskurziia-do-albaniia-0v9vfdz


"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001104